Formandens beretning

Til generalforsamling i grundejerforeningen Friheden, tirsdag d. 12 April 2016

Det har været er år hvor vores område har gennemgået flere forandringer. Ny flot belægning på sidevejerne har blevet et fint løft og skåner vores biler. Vi glæder os til at få de nye belægning også ude på Sundbyvestervej når vejprojektet bliver afsluttet i år.

Bestyrelsen har brugt rigtigt meget tid og energi for at gøre vores vejprojekt muligt. Der var været mange mails frem og tilbage. Tegninger der skal opdateres 100 ganger for at få kommunen glad. Telefonsamtale og koordinering med NCC. Vejvandringer, lister og møder. Låneberegninger, bankoplysninger og indbetalinger. Jeg vil sige et stort tak til Thomas De Krak for alt hans arbejde med dette projekt og til Henrik Kristoffersen for all hans arbejde med økonomien.

Kommunen kom til sidst og skiftede ud vor gadebelysning. Personlig syntes jeg det blevet et stort løft for området. Ikke mere de gammeldags hængende luftledninger og lysrørsbelysning. Her i april og maj kommer kommunen og deres leverandører ud for at ordne det sidste som er tilbage i forbindelse med de nye lygtepæle.

Ved sidste generalforsamling i april 2015 tog foreningen en beslutning at skifte den gamle blindvejspæl på sundbyvestervej ved det grønne område til en nye bomløsning for at sikre en rolige trafik i området. Denne bliver etableret her i starten af sommeren.

I sidste år fik vi en mulighed at med hjælp fra en ekstern partner Klimavej kunne få 100% finansiering til at klimatilpasse vores kloaker i vejen og etablere andre muligheder til at samle vand ved skybrud. Da HOFOR fik ind rigtigt mange tilmeldinger af grundejerforeninger som os, ændrede Københavns Kommune specifikationerne dagen før sidste tilmeldingsdato over hvem der er berettiget denne mulighed, og her fald vi så udenfor. Vi fik som aftalt tilbage vores depositum fra Klimavej så der var ikke nogle økonomiske omkostninger for foreningen.

Jeg vil også give et særligt tak til Gabor som været vores sekretær under året. Han har haft styr på alle vores referat, henvendelser fra ejendomsmægler og set til at vi alle blev inviteret til dette møde i aften.
Foreningen har også holdt som sædvanligt fastelavn på det grønne område – en hyggelig tradition for nabolaget.

Jeg vil afslutte formandens beretning med en anden højpunkt fra sidste år. Lørdag d. 29. august arrangeredes en loppemarked på det grønne område. Der var et dejligt vejr. Der var stor opbakning og en rigtig hyggelig måde at møde og omgås med sine naboer på. Jeg håber nogen gjorde en god handel.

Nu blikker vi frem mod at få afsluttet vores vejprojekt og en meget mindre arbejdsbyrde for bestyrelsen. Derfor er det oplagt for dem af jer her i aften der ikke være med i bestyrelsen, at i dag kandidere til en plads i bestyrelsen.

Tak.

Formandens beretning 2016